Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Byxor Byxor Byxor!

Ja, det är verkligen basen i garderoben och därför satsar vi extra stort på BYXOR! Tyvärr är det också det som många kunder tycker är det svåraste att hitta!

Ett par byxor som sitter bra och dessutom är sköna, är en självklarhet tycker vi! Och det hittar du hos oss! Både för vardag, fest, golf eller resor!

Vi har ett brett utbud av BYXOR vad gäller modeller, kvalitet, design och märken! Vi har allt från leggingssmala byxor till vida ben! stl 36-48. Alla benvidder finns i modebilden idag. Vi har garanterat några som passar dig!

En vanligt förekommande situation i butiken: En uppgiven kund kommer in och uttrycker med ve och fasa att hon behöver ett par nya byxor! Hon är helt säker på att hon inte kommer hitta några som passar hennes omöjliga kropp! Men när vi väl fått in henne i provhytten och gett ett par olika modeller att pröva, brukar det sluta med att hon, till sin stora förvåning hittat minst tre par som passar!!! Problemet blir ofta istället vilka hon ska välja!! Ett ganska angenämt problem kan vi då ofta gemensamt, lite skrattande konstatera!

Olika typer av byxor

Idag finns det oändligt många olika typer av byxor!!! Både modeller och kvaliteter! För att relativt snabbt kunna orientera kunden i byxdjungeln och förstå vilken typ av byxa kunden söker brukar kategorisera in byxorna i fyra större grupper! 

  • Kostymbyxan
  • Femficksmodellen - Jeansen
  • Lesiure
  • Festbyxor  


Kostymbyxan

Den klassiska pressvecksbyxan! Ett måste i garderoben! I den är du alltid klädd! På jobbet, på middagen eller kanske på begravningen om du inte kan ha kjol! Den säljs mest i svart, marin eller grått! Ibland har vi någon rutig variant och det brukar vara populärt! Kvalitén varierar, främst efter säsong! På vinterhalvåret är det mest ullblandningar och den populära 96% ullflanellen! Varmare delen av året säljer vi mer polyesterkvalitéer

 

Femficksmodellen – Jeansen

Nu förtiden den absolut mest sålda byxan!!! Kommer i nästan onödigt många olika varianter! Tänk dig den klassiska jeansmodellen med fem fickor! Två bak, två fram och den lilla lilla fickan för mynt! Vem använder den lilla fickan har vi alltid undrat! 

Jeansen, denimen, blåjeansen! Kärt barn har många namn! Har ju blivit såå stor! Den kommer i många olika tvättar! Smala, bootcut, korta och vida! Gärna trasiga redan vid köpet :-)! Till de äldres fasa är det många som även går bort i jeans!   

Men, femficksmodellen kommer också i såå många andra kvaliteter! Alla med stretch! Vi säljer mycket bomullsstretch, polyseter, techno, scooba, manchester och sammet! Självklart mest enfärgade basfärger, men även endel färg! Och mönstrat!    

 

Lesiure 

Lesiure är ett begrepp som vuxit fram de senaste åren! Det är sköna byxor för alla tillfällen! Denna grupp är lite mer spretig, men vi tänker byxor till fritid och hemmamys, men sätter du klackar till kan du likväl gå bort på fest! Typis Lesiurebyxa är en lite coolare ”mjukisbyxa” med dragsko i midjan! Eller vår populära golfbyxa, lite kortare med tuffa dragkedjor på fickorna! 

 

Festbyxor

Där finns en uppsjö häftiga byxor! Smala, vida, korta, långa! Mönstrat är populärt! Det vanligaste bland festbyxorna idag är att de bara dras på med en bred mjuk linning, inga fickor som bylsar sig under festtoppen! Det alla borde ha i sin garderob är en vid och en smal svart festbyxa! Dom kan du lätt kombinera med en festlig topp och bli klädd till vilken tillställning som helst! 

 

Våra Byxmärken

Våra största byxmärken är


GARDEUR
• BRAX
• CAMBIO
• TONI
• LAURIE
• JOSPEH RIBKOFF
• FRANK LYMAN
• CAMILLA THULIN
• BTF CPH

 

GARDEUR, BRAX, TONI och LAURIE är säkra leverantörer på våra flesta bas-byxor. De flesta ullbyxorna kommer från GARDEUR, som är fantastiska både i kvalitet och passform! Där har vi flera olika modeller i samma byxa för att kunna erbjuda dig en bra basbyxa oavsett hur du ser ut!

 

BRAX, TONI och LAURIE är säkra jeansleverantörer och även manchester och sammet kommer därifrån! LAURIE med sin populära MIRAKELBYXA har vi i bra basfärger! I nästan samma modell kan du även få en mjuk skön jeans och en bra ullbyxa till lilla mamma, som du bara drar på!

 

CAMBIO är ett lite tuffare byxmärke och har många härliga technokvaliteter och byxor med det lilla extra! Gärna ett sytt pressveck, dragkedjor på fickor och ben eller en häftig brodyr!

 

Från JOSEPH RIBKOFF, FRANK LYMAN och CAMILLA THULIN kommer det flesta av våra festbyxor! De välsittande och SKÖNA BYXORNA kommer i både smala och vida varianter! Alla med diskret resår i midjan, bara att dra på! Och glöm tantstämplen på det!!! Alla älskar det, oavsett ålder! Byxorna kommer i olika skepnader i ett par väl beprövade modeller! Så har du haft ett par vet du nästan helt säkert att de andra funkar!

 

BTF CPH är en Dansk skinnleverantör som vi efter mycket noggrann research och prövande bland olika märken hittat våra SKINN och MOCKABYXOR! Det är i ett superskönt och stretchigt skinn! Modellen går högt upp i midjan med resår i midjan och dragkedja i sidan, de har smala ben med en söm under knät. Vill du korta byxan klipper du enkelt av den själv!

Våra populäraste byxor

Olika kvinnofigurer

Här i butiken brukar vi lite förenklat dela upp kvinnokroppen i tre olika grupper! Sen finns det ju däri lika många olika figurer som det finns kvinnor :-)! Vi brukar kalla dem kycklingen, päronet och purjolöken! 

 

Kycklingen!

Det är den absolut vanligaste bland våra kunder, där de flesta är kvinnor 50+! Det är du som känner att du har tappat din rumpa och lår, och det som fanns där har ofta, konstigt nog (!) hoppat upp och satt sig på magen istället! Du tycker ofta att byxorna är pösiga och stora över låren, och sitter hårt över magen!

 

Päronet!

Det är du som upplever att din rumpa och låren är stora! Ofta sitter de flesta byxmodellerna tight över rumpa och lår! Och pressveck på byxorna försvinner helt över låren! Eventuellt ha du också en ganska kraftig svank och tycker att byxorna alltid glappar där! Det bästa är när det finns en resår i midjan som gör att det smiter år! Annars är skräpet ofta en räddning!

 

Purjolöken!

Det är kroppsformen som är rak, du saknar egentligen både midja, stor rumpa eller tjocka lår, något som många av oss avundas! Du behöver inte vara lång som en purjolök J men känner att du saknar de typiska ”kvinnliga formerna”

Kroppen förändras!

Ja det är något som kunderna allt som oftast beklagar sig över när vi prövar kläder här i butiken! Det händer saker med kroppen som man inte alls är beredd på! Nästan alla klagar på någon typ av förändring!

 

Den absolut vanligaste vi ser är de kvinnor som tappat lår och rumpa, och det istället satt sig på magen! De är Er vi kallar kycklingar! Lite gulligt, tycker vi! Och väldigt väl beskrivande!


Många andra klagar på allmän viktökning och gärna att bysten aldrig slutar växa! Ett annat ganska vanligt problem är att vi får kraftiga knän och vader. Det går inte alls att hänga på trenden med tighta byxor! Det ser inte kokt ut! Vi vet!!! Självklart har vi byxor för er också!


Det vi också märker är att ni kvinnor är orättvist hårda mot er själva! Ni klagar på både det ena och det andra, och hitta alltid något fult att framhäva! Sluta upp med det säger vi! Ni är vackra, kloka kvinnor som levt ett halv liv, eller mer! Tänk vad mycket erfarenhet ni besitter! Sen är det så att oavsett kroppsform så blir en kvinna vacker i sina kläder om hon sträcker på sig och är glad och trygg i sig själv! Tänk på det!

 

Vi finns här för att guida er i byxdjungeln, oavsett om ni handlar här i butik, eller i webbshoppen! Ring så hjälper vi dig! 08-755 45 00 Vi älskar service!

© 1971-2018 Marga Ståhl Klassiska Kläder AB Org nr 556149-9772. All Rights Reserved.

Standardvy | Byt till Mobil vy